Provedene obuke za planiranje, pisanje, pripremu i provedbu projekata

U prostorijama Parka prirode Blidinje održana je dodjela certifikata za djelatnike osnovnih i srednjih škola, te predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova za pisanje i provedbu projekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Obuke je organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH i talijanskom organizacijom CISP.

Cilj programa bio je izgraditi i ojačati kapacitete za djelatnike osnovnih i srednjih škola, te predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova u planiranju, pisanju, pripremi i provedbi projekata, kako bi bili što spremniji za učinkovito korištenje dostupnih sredstava iz programa EU.

Obuke su provedene u tri bloka u trajanju od deset dana, napisano je dvanaest projektnih ideja, a organizacija CISP-a nagradit će dvije.

Našu školu predstavljala su dva tima: profesorice Monika Bošnjak i Ana Jelić s projektnom idejom Dominikov atrij i profesorice Ana Skoko i Danijela Galić s projektnom idejom Div(i)no ljeto