Večer  matematike

U amfiteatru naše škole u srijedu, 7. prosinca s početkom u 19:00h  održana je Večer matematike. Večer matematike projekt je Hrvatskog matematičkog društva kojemu je cilj popularizirati matematiku te stvoriti pozitivan stav učenika prema matematici. Godinama se održava u vrtićima, osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske, a i šire. Zadatak je svake prijavljene škole osmisliti interaktivne radionice za zainteresirane učenike.

Ove se godine i naša škola odlučila upustiti u ovu novu avanturu koju su za nas osmislile i provele profesorice Vesna Čolak i Marija Cigić. Na Večeri matematike sudjelovala su 32 učenika svih razreda. Program smo započeli  podjelom u četiri skupine da bismo odigrali igru „The Mystery Classroom“, verziju escape room igre,  gdje smo rješavanjem zadataka i pronalaskom tragova rješavali zadani misterij. Nakon toga opustili smo se uz zanimljiv kviz „Matka“ gdje smo imali priliku provjeriti svoje opće znanje iz matematike. Iskrene čestitke pobjedničkim ekipama, ali i svim ostalim sudionicima koji su izdvojili svoje vrijeme za nove izazove.

Zabavan i edukativan program završili smo ugodnim razgovorom uz zajedničko fotografiranje bogatiji za još jedno iskustvo. Mnogi od nas iskreno se nadaju da će se ovakav događaj ponoviti što prije te da će se više učenika pridružiti da bi na zabavan način naučili nešto novo.

Leave a Reply