Dominikov Božić

U četvrtak, 22. prosinca, u školskom amfiteatru održana je tradicionalna božićna priredba Dominikov Božić. U njezinoj pripremi sudjelovale su dramska, recitatorska i medijska sekcija te školski zbor. Osim toga, bila je osmišljena i humanitarna akcija koju su organizirali maturanti izbornih nastava iz psihologije, sociologije, matematike i hrvatskog jezika zajedno sa svojim profesoricama. Tijekom 3. i 4. školskog sata, učenici i djelatnici imali su priliku kupiti kolače i anđele koje su oni napravili. Sav prikupljeni prihod darovan je Domu Marija naša nada.

Priredba je započela pjesmom Radujte se narodi u izvedbi školskog zbora. Program su vodile učenice Mirna Zovko, Nika Paponja i Gabrijela Ćubela. Nakon toga poslušali smo recitaciju Bliži se Božić koju je recitirala Iva Zelenika. Dramska sekcija izvela je kratak igrokaz Na Badnjak kojim nas je podsjetila na božićne običaje naših starih. Slijedila je još jedna tradicionalna pjesma školskog zbora Tri su kralja ‘idrila, a nakon nje malo nam je zimskog ugođaja donijela učenica Ljiljana Šušak recitacijom Zimska čarolija. Za kraj smo poslušali još dvije izvedbe zbora, a to su bile pjesme The little drummer boy i Tiha noć.

Svi su se sudionici dugo pripremali, a trud im se itekako isplatio. Priredba je bila lijepa, a atmosfera prava blagdanska. Sigurni smo da je svaki gledatelj osjetio toplinu oko srca. Zahvaljujemo svim učenicima i sekcijama koje su sudjelovale u programu, školskom zboru i maturantima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji. Također, treba spomenuti i profesorice koje su ih pripremale: Ivu Sušac, Jelenu Marušić, Anicu Šušak, Maju Zovko, Anu Skoko, Moniku Bošnjak i Anu Jelić te profesora Dragu Šaravanju koji se pobrinuo za tehnički  dio priredbe. Svi su se oni potrudili da bismo mi uživali u divnoj božićnoj atmosferi kojom je taj dan bila ispunjena cijela škola i na tome im od srca hvala, a mi se nadamo da ćemo i sljedeće godine uživati kao i ove.

Leave a Reply