Predstavljanje Zbornika najuspjelijih radova

Dana 14. studenoga 2023. u našoj je školi održan književni susret na kojem je predstavljen zbornik najboljih radova Vještina (ni)je granica u sklopu Tropletovih dana kulture. Mladi autori predstavili su svoje uratke te su im uručene pohvalnice i nagrade.

Na početku književnog susreta vršiteljica dužnosti ravnateljice, profesorica Marijana Pažin-Ivešić zahvalila je Tropletu i uvela nas u početak programa. Gospodin Mladen Nikolić, predsjednik HKZ-a Troplet, pozdravio je sve nazočne te čestitao najboljima na uspjehu, a profesorica Danijela Skoko ukratko je predstavila Zbornik istaknuvši da je bilo iznimno teško izdvojiti najbolji među pristiglim radovima, no poručila je učenicima da rade na usavršavanju svojih vrlina i da rade ono što ih usrećuje jer će tako najbolje uspjeti.

Na natječaju za srednje škole na temu Vještina je moja vrlina, najbolji je bio učenik naše Gimnazije Jakov Kraljević koji je pročitao svoj rad u kojem je opisao svoju ljubav prema vještini pisanja i naglasio koliko je važno posvetiti se onome u čemu smo najbolji.

Program su vodili Nika Paponja i Bože Kutle, a za glazbeni ugođaj pobrinuli su se učenici našeg gimnazijskog zbora uz pjesme Da ja vidim lane moje i Naranča.  Recitacije su izvele Petra Slišković i Anđela Bubalo uz glazbenu pratnju Sare Škrobo. Nakon službenog dijela programa druženje smo nastavili okupljeni oko zajedničkog stola, a svi nazočni mogli su uzeti i tiskani primjerak Zbornika najuspjelijih radova.